Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Realizatorul „Super Size Me” a murit la 53 de ani. Morgan Spurlock a încetat din viață în urma unor complicații provocate de cancer

Regizorul american Morgan Spurlock a murit la 53 de ani în urma unor complicații provocate de cancer.  Anunțul a fost făcut de fratele lui, care a și colaborat cu regizorul la mai multe filme. Spurlock este cunoscut publicului mai ales pentru un documentar despre efectul mâncării fast food asupra sănătății oamenilor, care a fost nominalizat la Oscar.

Documentarul „Super Size Me”

Morgan Spurlock a devenit cunoscut după ce a lansat în 2004 documentarul „Super Size Me”. Acesta prezintă un experiment făcut de realizator, care atunci avea 32 de ani, pe sine. O lună de zile a mâncat dimineața, la prânz și seara doar meniuri de la un mare lanț de fast food și a făcut puțină mișcare. La final, avea cu 10 kilograme mai mult, suferea de probleme cu ficatul, dar și de disfuncții sexuale.

Morgan Spurlock, realizatorul documentarului „Super Size Me”: „Cred că oamenii știu că mâncarea fast-food este periculoasă, dar nu cred că oamenii își dau seama cât de dăunătoare este mâncarea fast-food. Ceea ce arăt în film este ce se poate întâmpla după o perioadă lungă cu o dietă bogată în grăsimi, zahăr, sau excesivă și în lipsa exercițiilor fizice. Știți, că în timp ce am derulat rapid viața înainte cu 30 de zile ca să arăt ce se poate întâmpla, acest lucru se întâmplă cu oamenii din întreaga lume. Ș nu cred că își dau seama că acest tip de dietă poate fi foarte periculoasă”.

Cu toate că filmul a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun documentar de lungmetraj și a iscat dezbateri în Statele Unite, veridicitatea concluziilor a fost pusă sub semnul întrebării. Și asta pentru că regizorul a recunoscut că este consumator de alcool de când avea 13 ani. Spurlock a realizat 15 documentare, atât despre industria alimentară din SUA, cât și despre alte subiecte și în majoritatea cazurilor a fost în centrul acțiunii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE