Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția Twitter după ce Elon Musk s-a decis, în sfârșit, să cumpere compania

Twitter a reacționat la decizia lui Elon Musk de a cumpăra compania, la un preț de 54,20 de dolari pe acțiune, suma totală a tranzacției ajungând la 44 de miliarde de dolari.

„Am primit scrisoarea de la reprezentanții lui Musk, cea pe care au depus-o la SEC (Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA, n.r.)", a declarat un purtător de cuvânt al Twitter pentru Insider. „Intenția companiei este de a încheia tranzacția la 54,20 dolari pe acțiune”, a adăugat acesta.

Elon Musk anunțase încă din luna aprilie intenția de a prelua Twitter. La începutul lunii iulie s-a răzgândit pe motiv că, potrivit omul de afaceri, compania din San Francisco a mințit în legătură cu proporția de conturi automate și spam pe platforma sa. Potrivit lui Musk numărul de conturi false depășea 5%.

Twitter a intentat un proces pe 12 iulie prin care îl obliga pe Elon Musk să-și respecte promisiunea. Iar până pe 17 octombrie trebuia să se decidă, atunci când procesul ar fi avut loc în Daleware.

Cu o avere de aproximativ 300 de miliarde de dolari, potrivit revistei americane Forbes, CEO-ul Tesla are planuri mari cu platforma de microblogging. „Libertatea de exprimare este temelia unei democraţii funcţionale, şi Twitter este piaţa digitală a orașului, unde sunt dezbătute problemele vitale pentru viitorul umanităţii”, spune Elon Musk.

 În ce direcție se va dezvolta, însă, Twitter cu Elon Musk la conducere? CEO-ul Tesla a dat câteva indicii într-un interviu din primăvara acestui an. Elon Musk a mărturisit că nu agreează ideea ștergerii tweet-urilor și a moderării excesive pe platformă, dar, în același timp, a promis că va respecta legislațiile naționale în materie de comunicare pe rețelele sociale.

"Twitter are un potențial imens. Aștept cu nerăbdare să îl valorificăm, împreună cu compania și comunitatea de utilizatori", a mai spus Musk.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE