Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția ministrului Rafila, după ce primarul a suspendat managerul spitalului din Urziceni: "Nu cunosc instituţia suspendării managerului"

Alexandru Rafila a considerat scandaloase cele două cazuri apărute într-o singură zi la spitalul din Urziceni. Ministrul Sănătății a cerut chiar de atunci demisii, după ce o femeie a născut pe trotuarul din curtea spitalului din Urziceni, iar cu câteva ore înainte, un bărbat a murit, după ce fusese consultat de doctor și primise acordul de a pleca acasă.

La câteva zile distanță, primarul Constantin Sava a suspendat-o pe Daniela Elena Ianuș, manager al spitalului ialomițean. Ulterior, Alexandru Rafila a comentat subiectul.

A. Rafila: "Nu cunosc instituţia suspendării managerului"

"Este decizia celui care a încheiat contract de management cu acest manager. Nu cunosc instituţia suspendării managerului. Eu, personal, nu o cunosc. Cred că totuşi trebuie să insistaţi, încât aceşti oameni care conduc oraşul Urziceni să îşi asume nişte responsabilităţi. Toată lumea a vrut spitale în 2009. Gestionarea responsabilă a acestor spitale întârzie sau lipseşte în foarte multe locuri", a spus Alexandru Rafila, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul Sănătății spunea că a văzut o singură dată o astfel de imagine, pe când era student, în anul 1985, și nu și-a închipuit că, ”după 38 de ani, aceste lucruri mai pot să se întâmple în România, țară membră a UE”.

De asemenea, Inspecția Sanitară a amendat managerul spitalului Urziceni cu 4.000 de lei, pe medicul de gardă și asistenta medicală care s-a ocupat de caz.

Inspecția Sanitară a constatat că la spitalul din Urziceni există mai multe nereguli descoperite ca urmare a cazului femeii care a născut pe trotuar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE