Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, lăudat de un campion olimpic la natație: „Nu are nicio emoție să se alinieze la start cu cei mai buni și să îi și întreacă!”

Fostul sportiv Răzvan Florea, primul înotător român care a câștigat o medalie olimpică la masculin, îl laudă pe David Popovici: „Nu are nicio emoție să se alinieze la start cu cei mai buni și să îi și întreacă”.

Florea și-a exprimat speranța că România va avea mai mulți sportivi de performanță, însă a admis că ne lipsesc multe pentru a-i susține. 

David a început de doi ani de zile doborârea recordurilor mondiale de juniori și încet-încet a făcut pasul către competițiile majore de seniori, campionate europene, campionate mondiale și Jocurile Olimpice de anul trecut. Este familiarizat cu înotul la nivel de seniori și nu are niciun fel de emoție să se alinieze la start cu cei mai buni și să îi și întreacă”, este de părere Răzvan Florea.

Lipsuri multe pentru susținerea sportivilor

David a avut suport din partea părinților, antrenorului, clubului și rezultatele au venit. N-aș vrea să detaliez mai mult, dar cred că ne lipsesc foarte multe ca să putem ține copiii de performanță. Nu e un sport foarte bine remunerat și poate și acesta e un motiv în plus să vedem dispariția unor sportivi la nivel de seniori. Eu cred că lucrurile se vor așeza și o să avem din nou înotători de valoare, mai mulți la număr”, a spus Răzvan Florea.

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 metri liber, la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Acesta s-a clasat pe prima poziție în semifinala probei și a doborât un nou record mondial de juniori la 100 metri, cu timpul de 47.13.

Marea finală a probei va avea loc astăzi, 22 iunie, de la ora 19:22, probă la care sportivul are toate șansele să obțină din nou aurul. Înotătorul român este deja campion mondial după ce luni seară, 20 iunie, a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta.

Prin această performanță, David Popovici, la doar 17 ani, a adus primul titlu mondial pentru înotul masculin românesc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE