Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Războiul din Ucraina: Patru morţi într-un atac cu rachetă la Liov. Zelenski promite un răspuns "tangibil"

Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, joi, la Liov, într-un atac cu rachetă împotriva unei clădiri rezidenţiale, a anunţat primarul acestui oraş din vestul Ucrainei, relatează AFP.

06/07/2023 , 10:52

Volodimir Zelenski a promis un răspuns "tangibil"

Numărul persoanelor ucise în Liov, ca urmare a atacului cu rachete, crește la patru.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis joi un răspuns "tangibil" după atacul rus asupra unui imobil rezidenţial din Liov (Lvov), în vestul Ucrainei, atac soldat cu patru morţi, potrivit unui nou bilanţ, informează AFP.

"Va exista în mod cert un răspuns dat inamicului. Un răspuns tangibil", a declarat Zelenski pe Telegram, într-un mesaj însoţit de o înregistrare video în care se pot distinge mai multe clădiri puternic avariate.

"Deja sunt trei morţi", a indicat Andrii Sadovi într-un mesaj pe Telegram, după ce a anunţat de asemenea "opt răniţi" şi "numeroase apartamente" avariate, potrivit unui videoclip postat pe reţeaua de socializare.

Anterior, autorităţile locale au anunţat că patru persoane au fost rănite, între care una se află în stare gravă, într-un atac cu rachetă la Liov, "infrastructura critică" fiind avariată în acest oraş. Mai devreme, edilul semnalase "o serie de explozii" auzite în oraş.

La câteva sute de kilometri de front, Liov şi regiunea sa au fost ţinta unor atacuri de mai multe ori de la invazia rusa a Ucrainei, pe 24 februarie 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE