Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Război Israel-Hamas, ziua 31. Ministerul Sănătăţii al Hamas anunţă un bilanţ de peste 200 de morţi al ultimelor bombardamente israeliene

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a declarat luni dimineaţa într-o postare pe X că personalul forţelor aeriene ale Iordaniei au lansat la miezul nopţii un ajutor medical urgent spitalului de campanie iordanian din Gaza, informează Reuters.

"Un avion al forţelor aeriene regale a trimis asistenţă medicală de urgenţă folosind paraşute către spitalul de campanie iordanian din Gaza, ale cărui provizii erau pe cale să se epuizeze din cauza întârzierii livrării ajutoarelor prin punctul de trecere Rafah", a declarat agenţia de presă de stat a Iordaniei, citând o sursă militară din Comandamentul General al Forţelor Armate Iordaniene.

Iordania a anunţat săptămâna trecută că şi-a rechemat ambasadorul din Israel în semn de protest faţă de bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza, spunând că atacurile au ucis persoane nevinovate şi au provocat o catastrofă umanitară.

Urmăriți și evenimentele din ziua 30 a războiului Israel-Hamas.

Sumar:

  • Oficialii din domeniul sănătăţii din Fâşia Gaza controlată de Hamas au declarat că peste 9.770 de palestinieni au fost ucişi în războiul început pe 7 octombrie.â
  • Paraşutarea de ajutor medical iordanian deasupra Gaza s-a făcut "în coordonare" cu Israelul.
  • Ministerul Sănătăţii al Hamas anunţă un bilanţ de peste 200 de morţi al ultimelor bombardamente israeliene
  • Armata israeliană a izolat nordul Fâșiei Gaza și e gata să pătrundă în forță în următoarele zile.
06/11/2023 , 17:12

Armata israeliană a izolat nordul Fâșiei Gaza și e gata să pătrundă în forță în următoarele zile

Au fost lovituri aeriene intense în noaptea de duminică spre luni. Forțele armate ale Israelului au declarat că această etapă "este una semnificativă" și au precizat că au lovit 450 de ținte de-a lungul nopții și reușind să taie aceste legături.

În loviturile de peste noapte din Gaza, armata israeliană a declarat că a ucis și un militant Hamas de rang înalt, identificat ca Jamal Mussa, care ar fi responsabil și de un atac împotriva soldaților israelieni, în Gaza, în 1993.

06/11/2023 , 11:09

Paraşutarea de ajutor medical iordanian deasupra Gaza s-a făcut "în coordonare" cu Israelul

Paraşutarea de ajutor medical deasupra Fâşiei Gaza în timpul nopţii de duminică spre luni s-a făcut "în coordonare" cu armata israeliană, a anunţat luni dimineaţa un purtător de cuvânt al forţelor armate israeliene, informează AFP.

"Noaptea trecută, în coordonare cu armata israeliană, un avion iordanian a paraşutat echipament medical şi produse alimentare pentru spitalul iordanian din Fâşia Gaza. Echipamentul va fi utilizat de corpul medical pentru bolnavi", a declarat acest purtător de cuvânt.

Regele Abdallah al II-lea al Iordaniei a anunţat în timpul nopţii paraşutarea, la primele ore ale dimineţii de luni, a acestui material destinat unui spital de campanie iordanian.

Forţele aeriene "au largat la miezul nopţii un ajutor medical urgent pentru spitalul de campanie iordanian din Gaza", a declarat regele Iordaniei pe platforma X (fosta Twitter).

"Este datoria noastră să ne ajutăm surorile şi fraţii răniţi în războiul împotriva Gaza. Vom fi întotdeauna acolo pentru fraţii noştri palestinieni", a adăugat el.

Iordania, care se învecinează cu Israelul şi Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel după 1967, a semnat un tratat de pace cu Israelul în 1994.

Miercurea trecută, Iordania a decis să-şi recheme "imediat" ambasadorul din Israel, pentru a protesta împotriva ofensivei militare israeliene în Fâşia Gaza, declanşată după un atac sângeros comis pe 7 octombrie de mişcarea islamistă palestiniană Hamas asupra teritoriului israelian.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE