Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Râu de vin roșu pe străzile unui sat din Portugalia. Peste două milioane de litri s-au vărsat după un accident la o distilerie locală

Locuitorii unui sat portughez s-au trezit duminică dimineață cu o scenă aproape biblică. Străzile erau acoperite de un adevărat râu de vin.

După ce două rezervoare de vin aparținând unei distilerii locale s-au spart, pe drumurile din São Lourenço do Bairro s-a scurs suficientă băutură pentru a umple o piscină de dimensiuni olimpice - și pentru a stârni temerile liderilor locali cu privire la posibilele daune aduse mediului.

Pompierii au reușit să devieze lichidul înainte ca acesta să se reverse în râul Cértima din apropiere, care se varsă, la rândul lui, în cel mai mare lac de apă dulce din Portugalia.

Totul a început duminică la Destilaria Levira. Deși autoritățile încă investighează cauzele care au dus la spargerea rezervoarelor, compania a declarat că vinul pe care îl transporta urma să fie în esență distrus - sau distilat în alcool brut.

Națiunea cu cel mai mare consum de vin pe cap de locuitor din lume se numără printre țările europene care se confruntă cu un excedent masiv de vin în acest an.

În Portugalia, Comisia Europeană a estimat o scădere de 34% a consumului de vin în acest an, în special în ceea ce privește vinurile roșii și rosé - ceea ce a determinat Ministerul Agriculturii din această țară să investească 20 de milioane de euro în distilarea vinului, notează The Washington Post.

Videoclipurile cu râul de vin, despre care municipalitatea din Anadia a spus că a dus la drumuri avariate și cel puțin un subsol rezidențial inundat, au devenit rapid virale pe rețelele de socializare.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE