Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Raquel Welch, vedetă de film din anii 1960, a murit la 82 de ani

Raquel Welch, actriță din anii 1960, cunoscută pentru rolul din filmul „One Million Years BC”, a murit pe 15 februarie în casa ei din Los Angeles. Actrița avea 82 de ani, potrivit The Washington Post.

Fiul ei, Damon Welch, a confirmat moartea, dar nu a citat o cauză anume.

Cine a fost Raquel Welch

Actriţa Jo Raquel Tejada, cunoscută sub numele Raquel Welch, s-a născut la Chicago, la 5 septembrie 1940, notează imdb.com. A copilărit la San Diego, în California, unde s-a mutat familia când ea avea doar doi ani.

La vârsta de şapte ani s-a înscris la Şcoala de Teatru, secţia de balet, pe care a urmat-o în paralel cu şcoala elementară. În timpul liceului, a câştigat mai multe concursuri de frumuseţe, printre care "Miss Photogenic", "Miss La Jolla", "Miss Contour", "Miss Fairest of the Fair" şi "Miss San Diego", notează sursa amintită, citată de Agerpres.

Începând cu anul 1958, a studiat teatrul la Colegiul San Diego, iar anul următor s-a căsătorit cu prietenul său din liceu, James Welch, împreună cu care a avut doi copii.

În paralel cu studiile, a început să lucreze, prezentând grupajele de ştiri meteo de la televiziune, iar în scurt timp a renunţat la colegiu. La Dallas, a lucrat ca model pentru compania Neiman-Marcus, dar şi ca barmaniţă, pentru o perioadă.

Actrița debutează în 1964, cu un rol mic în filmul ''A House Is Not a Home'', urmat, un an mai târziu, de un rol mai important, în ''Swingin' Summer'' (1965).

''One Million Years B.C.'' (1966), este filmul care îi va creşte popularitatea şi care o va propulsa ca un sex-simbol al anilor '60.

Filmul ''The Three Musketeers'' (1973) i-a adus Premiul Globul de Aur la categoria Cea mai bună actriţă într-un musical sau o comedie.

Începând cu 1994, Raquel Welch a primit propria stea pe Bulevardul Hollywood. În 2001, i-a fost acordat premiul Imagen Foundation Lifetime Achievement pentru contribuţia avută la promovarea culturii latino-americane.

În 1984, a publicat cartea "The Raquel Welch Total Beauty and Fitness Program".

Revista ''Men's Health'' i-a acordat, în 2011, locul secund în clasamentul "celor mai atrăgătoare femei din toate timpurile", conform menshealth.com.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE