Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Raed Arafat explică cum acționează cei 60 de salvatori români în Turcia: „Am fost printre primele echipe europene ajunse”

Echipele specializate din România au ajuns printre primele în Turcia. Raed Arafat a explicat, la Euronews, cum acționează cei 60 de salvatori români.

„În momentul în care au ajuns în Turcia, ei sunt sub coordonarea colegilor de la AFAD, instituția egală cu DSU și care vor stabili zonele care le dau la fiecare echipă internațională care vine pentru intervenție, iar la nivelul Comisiei Europene sunt mai multe echipe stabilite și aprobate deja pentru deplasare, însă România este deja pritre primele echipe europene care a ajuns acolo și viteza în această situație este foarte importantă, pentru că fiecare minut contează în astfel de intervenții.

Este exact ca orice intervenție pentru cutremur, în orice țară, care poate să aibă astfel de situații. Dacă așa ceva ar fi în România, ăsta ar fi modul de intervenție. Echipele noastre sunt pregătite în acest sens și sunt antrenate. Ei vor face față, sper, provocărilor care sunt la fața locului.”, a declarat Raed Arafat, la Euronews.

Care e sprijinul oferit de România Turciei

Sprijinul statului român oferit Turciei constă în trimiterea unei echipe complexe formate din: modul specializat de căutare - salvare RO-USAR din cadrul IGSU, cu doi câini şi tehnică aferentă, echipă de căutare - salvare cu doi câini antrenaţi pentru astfel de situaţii din cadrul Asociaţiei Câinilor Utilitari, medici şi asistenţi ai UPU-SMURD Bucureşti (Floreasca), ofiţeri de legătură din cadrul DSU.

În total, echipa de sprijin este formată din 58 de membri.

Astfel, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, două aeronave aflate în dotarea Forţelor Aeriene Române vor efectua luni o misiune internaţională de sprijin în Turcia, cu plecare din Bucureşti, care vor avea la bord echipele de salvatori români, cu tehnică specializată aferentă, în scopul sprijinirii autorităţilor turce, puternic afectate de cutremur, arată DSU, pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE