Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

QATAR 2022: Karim Benzema ratează Campionatul Mondial, în urma unei accidentări

Franța a primit o lovitură neașteptată cu doar câteva ore înainte de startul Campionatului Mondial. Atacantul lui Real Madrid, Karim Benzema, va rata turneul din Qatar. Acesta a suferit o accidentare la ultimul antrenament și medicii i-au transmis că nu mai poate juca în acest an.

UPDATE: Selecţionerul Didier Deschamps a anunțat că atacantul-vedetă nu va fi înlocuit în lotul „Les Bleus”.

„Nu”, a răspuns selecţionerul pentru emisiunea Telefoot privind o eventuală înlocuire cu un alt jucător, aşa cum permitea regulamentul FIFA până luni.

Totodată, Deschamps a precizat că fundaşul Raphael Varane, accidentat de la finele lunii octombrie la o coapsă, „va fi disponibil” pentru meciul de marţi cu Autralia, primul al campionilor mondiali en titre la Cupa Mondială 2022.

Varane, jucătorul echipei Manchester United, accidentat de pe 22 octombrie, a efectuat sâmbătă primul antrenament colectiv alături de francezi la Doha.

Medicii au confirmat leziunea

Karim Benzema a fost forțat să întrerupă antrenamentul oficial de sâmbătă, după ce a simțit dureri în cvadricepsul coapsei stângi. Acesta a mers pentru un RMN la un spital din Doha, care a confirmat o ruptură musculară, care va necesita o perioadă de recuperare de trei săptămâni, se arată în comunicatul de pe pagina oficială a naționalei Franței.

„În viața mea nu am renunțat niciodată, dar în această seară trebuie să mă gândesc la echipă, așa cum am făcut-o întotdeauna, așa că rațiunea îmi spune să las locul meu cuiva care poate ajuta grupul nostru să aibă o cupă mondială mare. Vă mulțumim pentru toate mesajele de susținere”, a scris Karim Benzema într-o postare pe contul său de Instagram.

„Sunt extrem de trist pentru Karim, care a făcut din această Cupă Mondială un obiectiv major. În ciuda acestei noi lovituri pentru echipa Franței, am încredere deplină în grupul meu. Vom face totul pentru a face față provocării uriașe care ne așteaptă ”, a spus Didier Deschamps, selecționerul național.

Franța va debuta marți la Campionatul Mondial împotriva Australiei, pe Stadionul Al Janoub.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE