Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

CM Qatar 2022. Șeful FIFA, despre interzicerea alcoolului pe stadioane: „Suporterii pot supravieţui fără bere timp de trei ore”

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat, în ajunul loviturii de începere a Cupei Mondiale, că fanii fotbalului ar putea „supravieţui fără să bea bere timp de trei ore”, în timp ce Qatarul şi FIFA au interzis alcoolul în jurul stadioanelor, informează AFP, citată de Agerpres.

„Personal, eu cred că se poate supravieţui fără să bei bere timp de trei ore. Fie că este în Franţa, Spania sau Scoţia”, a afirmat Infantino, într-o conferinţă de presă inaugurală a Cupei Mondiale.

Organizatorii Campionatului Mondial de Fotbal au decis să interzică vânzarea berii pe cele opt stadioane unde vor fi organizate meciurile. Decizia vine cu două zile înaintea loviturii de start a competiţiei din Qatar, iar fanii obișnuiți să bea bere la meci sunt nemulțumiți.

„Ca urmare a discuţiilor dintre autorităţile ţării gazdă şi FIFA, s-a decis renunţarea la punctele de vânzare a berii din perimetrele stadioanelor şi concentrarea vânzării de băuturi alcoolice în fan-zone-urile şi localurile autorizate”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, fără a oferi motivele unei astfel de decizii.

Campionatul Mondial de Fotbal va începe pe 20 noiembrie și va dura până pe 18 decembrie. Meciul de deschidere al Cupei Mondiale se va disputa între Qatar şi Ecuador pe stadionul Al Bayt din Al Khor, în timp ce finala urmează să aibă loc pe 18 decembrie, de Ziua naţională a Qatarului, pe Lusail Stadium.

Qatarul este prima țară arabă în care este organizat un campionat mondial de fotbal.   

Distribuie

Taguri