Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CM Qatar 2022. Alcoolul va fi interzis pe stadioane. FIFA s-a răzgândit cu două zile înainte de începutul competiției

Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar au anunțat vineri interzicerea vânzării de alcool. Anunțul vine cu doar două zile înainte de startul Cupei Mondiale.

„În urma discuțiilor dintre autoritățile din țara gazdă și FIFA s-a luat decizia de a concentra vânzarea de băuturi alcoolice la Festivalului Fanilor FIFA, în alte destinații pentru fani și în locurile licențiate, eliminând punctele de vânzare a berii din perimetrul stadioanelor Qatarului la Cupa Mondială FIFA 2022”, se arată în comunicatul oficial dat de FIFA.

În septembrie, Qatar a declarat că va permite fanilor cu bilet să cumpere bere la meciurile de fotbal de la Cupa Mondială, dar nu în timpul meciurilor.

„Nu există niciun impact asupra vânzării de Bud Zero, care va rămâne disponibilă pe toate stadioanele Qatarului la Cupa Mondială”, a mai anunțat FIFA.

Budweiser, unul dintre sponsorii principali al evenimentului, ar putea cere despăgubiri de milioane de dolari din partea turneului. Budweiser urma să vândă bere cu alcool în perimetrul cu bilete care înconjoară fiecare dintre cele opt stadioane înainte și după fiecare meci.

Qatarul este o ţară în care consumul de alcool este foarte restricţionat şi cu greu poate fi consumat în unele hoteluri din Doha.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE