Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Putin spune că ultimul război din Gaza este rezultatul eșecurilor politicii americane

Președintele rus Vladimir Putin a descris marți ultimul război israeliano-palestinian ca fiind rezultatul politicii externe eșuate a Statelor Unite în Orientul Mijlociu, potrivit Associated Press.

Sute de morți de ambele părți

Vorbind la începutul discuțiilor sale cu premierul irakian în vizită, Mohammed Al-Sudani, Putin a declarat, în primul său comentariu despre război, că "mulți vor fi de acord cu mine că acesta este un exemplu viu al eșecului politicilor americane în Orientul Mijlociu".

El a adăugat că SUA "au încercat să monopolizeze soluționarea, dar, din păcate, nu s-au deranjat să caute compromisuri care să fie acceptabile pentru ambele părți și, dimpotrivă, au căutat să impună propria lor viziune despre cum ar trebui să se procedeze, exercitând presiuni asupra ambelor părți".

Putin a declarat că SUA nu a reușit "să ia în considerare interesele vitale ale poporului palestinian", ignorând rezoluțiile Adunării Generale a ONU care prevăd crearea unui stat palestinian independent.

Ultimul război dintre Israel și Hamas a făcut deja sute de morți de ambele părți. Armata israeliană a declarat că peste 900 de persoane au murit în Israel de la incursiunea de sâmbătă a Hamas. În Gaza și în Cisiordania, 765 de persoane au fost ucise, potrivit autorităților de acolo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE