Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Purtătorul de cuvânt al Hamas: Soarta multor ostatici este necunoscută

Purtătorul de cuvânt al grupării Hamas, Abu Ubaida, a declarat duminică că soarta multor ostatici israelieni a devenit necunoscută.

În prima sa apariție televizată de câteva săptămâni, marcând cea de-a 100-a zi de la izbucnirea războiului, Abu Ubaida a declarat că mulți dintre ostatici "este posibil să fi fost uciși", acuzând Israelul de soarta lor.

El a adăugat că "orice discuții înainte de a opri agresiunea israeliană sunt inutile".

Atacul transfrontalier din 7 octombrie în Israel a venit ca răspuns la 100 de ani de "masacre împotriva poporului nostru comise de ocupant și de bandele sale", a adăugat el.

Atacatorii au capturat 240 de ostatici

În urma atacului au fost ucise peste 1.200 de persoane, cea mai mare pierdere de vieți omenești într-o singură zi de la înființarea statului Israel în 1948. Atacatorii au capturat 240 de ostatici și i-au dus în Gaza.

Abu Ubaida a declarat că, în timpul războiului, luptătorii din aripa armată a Hamas au atacat și scos din uz aproximativ 1.000 de vehicule israeliene.

Referindu-se la posibilitatea unei extinderi a atacurilor, Abu Ubaida a adăugat că gruparea a fost informată de "mai multe părți din fronturile de rezistență că își vor extinde loviturile asupra inamicului israelian în zilele următoare".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE