Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Puloverul Prințesei Diana, ”oaia neagră”, scos la licitație

Un pulover roșu împodobit cu o turmă de oi, din vasta moștenire vestimentară a Prințesei Diana este așteptat să se vândă cu peste 50.000 de dolari la o licitație care va avea loc la New York. Celebra piesă vestimentară numită ”oaia neagră”, a fost purtată pentru prima dată de Lady Diana Spencer în 1981, la un meci de polo, pe când aceasta avea 19 ani.

Lady Diana Spencer a fost fotografiată în această ținută la scurt timp după logodna sa cu prințul Charles, care era pe atunci moștenitorul tronului britanic. Unii au speculat că Dianei îi plăcea modelul "oaia neagră" pentru că se simțea ca o outsider în familia regală.

Compania încă mai produce o versiune a modelului

Diana devenise deja un simbol al modei - și una dintre cele mai fotografiate femei din lume - iar momentul a dat un mare impuls designerilor Sally Muir și Joanna Osborne, care au realizat puloverul pentru micul lor brand de tricotaje Warm & Wonderful.

Câteva săptămâni mai târziu, Muir și Osborne au primit o scrisoare oficială de la Palatul Buckingham, în care li se explica faptul că Diana deteriorase puloverul și le întreba dacă acesta putea fi reparat sau înlocuit. Un nou pulover a fost tricotat și expediat, iar Diana a fost fotografiată purtându-l cu blugi albi la un eveniment din 1983.

Sotheby's a confirmat că cele două scrisori - cererea de reparație și o notă de mulțumire - de la Palatul Buckingham către Muir și Osborne vor fi scoase la licitație împreună cu puloverul jacquard.

Warm & Wonderful încă mai produce o versiune din bumbac a modelului, care se vinde la prețul de 220 de euro.

Puloverul va fi expus la showroom-ul Sotheby's din New York în perioada 7 - 13 septembrie. Licitațiile online se deschid pe 31 august și se vor desfășura până pe 14 septembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE