Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Puloverul cu oi purtat de Prințesa Diana, vândut la licitație cu peste un milion de dolari

Celebrul pulover din lână roșie decorat cu oi, pe care Prințesa Diana l-a purtat în anul 1981 după logodna cu Prințul Charles, a fost vândut cu peste 1,1 milioane de dolari de casa Sotheby's în urma unei licitații online intens disputate, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Reprezentanții casei de licitaţii au confirmat preţul de vânzare de 1,1 milioane de dolari, taxe şi comisioane incluse. Suma este de 10 ori mai mare decât estimarea inițială, stabilită de specialiștii Sotheby's la un interval cuprins între 50.000 şi 80.000 de dolari.

Licitația a fost deschisă online începând cu data de 31 august. În ultimele minute, prețul final a crescut spectaculos, de la 200.000 la 1,1 milioane de dolari.

Care este povestea puloverului cu oi purtat de Prințesa Diana

La scurt timp după logodnă, Diana Spencer a purtat acest model de pulover roşu, decorat cu oi albe şi doar o singură oaie neagră, cu ocazia unei meci de polo la care a fost prezent și prinţul Charles în iunie 1981. La acel moment, a fost remarcată atitudinea relaxată a viitoarei Prințese Diana, ceea ce, potrivit casei de licitații Sotheby's, a dat naștere ”unui moment cultural şi viral de mare amploare”.

Această apariție publică a Dianei a generat și o publicitate neașteptată creatoarelor puloverului - Sally Muir şi Joanna Osborne - precum și brandului lor ”Warm and Wonderful”.

După câteva săptămâni, ele au fost vizitate de un mesager din partea Palatului Buckingham care le-a transmis că viitoarea Prinţesă de Wales a deteriorat puloverul şi că vrea să ştie dacă îl pot repara sau înlocui. Creatoarele au confecţionat un nou pulover, pe care Prinţesa de Wales l-a purtat în 1983, însă exemplarul scos la licitaţie este cel original.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE