Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PSD nu renunță la Ministerul Apărării. Marcel Ciolacu: „Venim cu o soluție cât de curând”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu renunță la Ministerul Apărării și că în curând social-democrații vor veni cu o propunere pentru un nou tittular la Apărare.

Asta după ce în presă au apărut informații că PSD ar vrea să negocieze cu PNL cedarea acestui minister.

Șeful social-democraților a confirmat totuși că există discuții în Coaliție pe acest subiect.

„În momentul acesta, MApN are la conducere omul care a condus acel minister și a fost șeful Statului Major General, deci nu e o problemă la MApN. O să venim cu o soluție cât de curând”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat când va propune PSD un nou titular la Apărare.

Întrebat de varianta unui schimb de ministere în coaliție, astfel încât PNL să preia MApN, Ciolacu spune că nu mizează pe această soluție.

„Nu consider că e o abordare serioasă un eventual troc, dar are loc o discuție în coaliție, cum e și normal.”

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării. Anunțul a fost făcut de acesta printr-o postare pe pagina sa de Facebook. Decizia vine după ce ministrul a fost criticat de președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru declarațiile legate de Ucraina.

Invitat într-o emisiune de televiziune, Vasile Dîncu a spus că șansa Ucrainei de a obține pacea este „ca NATO sau Statele Unite ale Americii să negocieze în numele său cu Rusia. Singură, Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu-și poate permite să-şi asume pierderea de teritorii”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că cei care fac astfel de declarații sunt pradă a manipulărilor rusești și a spus că nu se poate negocia cu teroriștii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE