Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste violente în Franța, din cauza reformei pensiilor. Sute de mii de oameni au ieșit în stradă

Sunt proteste violente în Franța. Sute de mii de oameni au ieșit în stradă, în mai multe orașe din țară, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de intenția autorităților de a majora vârsta de pensionare de la 62 până la 64 de ani.

La Paris, protestatarii au incendiat un automobil, dar și mai multe coșuri de gunoi. Poliția a intervenit în forță pentru a-i calma pe cei violenți.

Doar pe străzile din capitala Franței au fost mobilizați peste 4.500 de polițiști și jandarmi.

Alte peste 5.000 de polițiști sunt pe străzile celorlalte orașe din țară, unde sunt organizate proteste, potrivit Ministerului de Interne.

Primele două zile de manifestaţii, 19 şi 31 ianuarie, au reunit de fiecare dată peste un milion de protestatari, potrivit poliţiei, peste două milioane, potrivit organizatorilor, împotriva acestui proiect impopular, conform sondajelor, şi a cărui măsură-cheie o constituie majorarea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, într-o ţară cu circa 67 de milioane de locuitori.

De la începutul lunii ianuarie, sindicatele au organizat deja patru runde de proteste și au anunțat noi manifestații pentru 16 februarie, 7 și 8 martie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE