Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste în Franța, alertă de călătorie. Se așteaptă ca peste jumătate de milion de oameni să participe la protestele din 6 iunie

Sindicatele franceze se mobilizează pentru o nouă acțiune de protest față de reforma pensiilor, programată pentru 6 iunie. Ministerul român al Afacerilor Externe a emis deja o atenționare de călătorie în Franța.

Se așteaptă ca la protestul național să participe până la 600 de mii de oameni.  Sindicatele din transporturi au făcut și ele apel la mobilizare. Prin urmare, sunt posibile perturbări ale traficului feroviar, rutier și aerian. Vor fi probleme și cu transportul public din marele orașe.

Greva va avea loc cu două zile înainte ca Adunarea Națională, camera inferioară a Parlamentului, să examineze o inițiativă a unui grup de deputați privind abrogarea reformei care prevede, între altele, majorarea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Ultimul protest de amploare față de reforma susținută de președintele Emmanuel Macron a fost organizat pe 1 mai. Atunci au fost înregistrate confruntări violente între greviști și poliție.         

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE