Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Propunere în Consiliul European: Aderarea completă a României la Spațiul Schengen în acest an

Fostul premier italian, Enrico Letta, a întocmit un raport despre viitorul pieței unice din Europa. Comisia Europeană a cerut realizarea raportului anul trecut, la aniversarea de 30 de ani a pieței economice comune.

Documentul de 147 de pagini este gata, iar astăzi va fi prezentat la Bruxelles. Liderii europeni se întâlnesc în aceste zile la Consiuliul European, ultimul înaintea alegerilor europarlamentare din luna iunie.

Raportul lui Enrico Letta va fi discutat, cel mai probabil, mâine în cadrul Consiliului European. Asta pentru că evoluția războiului din Ucraina și conflictul din Orientul Mijlociu au dat agenda peste cap.

Enrico Letta le cere liderilor europeni să elimine în acest an controalele terestre pentru România și Bulgaria

În raportul său, Enrico Letta le cere liderilor europeni să elimine în acest an controalele terestre pentru România și Bulgaria:

"Dezvoltarea sectorului de transport este crucială pentru Uniunea Europeană, în vederea tranziției spre energia verde.

Mai mult decât atât, instituțiile europene trebuie să susțină păstrarea libertății de mișcare între statele membre. Asta înseamnă că nu trebuie să introducem restricții pe drumuri și nici să suspendăm temporar Spațiul Schengen. Trebuie să stabilim în acest an o dată pentru ridicarea controalelor terestre între Bulgaria, România și restul statelor din zona Schengen", se arată în raportul ce va fi discutat de liderii europeni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE