Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Probleme pe aeroportul din Amsterdam. Peste 200 de zboruri au fost anulate din cauza vremii severe

O furtună puternică de vară a lovit miercuri Olanda. Cel puțin o persoană a murit, iar mai mulți copaci peste case și forțând unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa să anuleze sau să amâne sute de zboruri.

Institutul național de meteorologie a declarat o alertă de cod roșu în trei provincii, în timp ce furtuna Poly a lovit țara cu ploi abundente și vânturi puternice.

Aeroportul Schiphol din Amsterdam a precizat pe site că se așteaptă ca "traficul aerian foarte limitat să fie posibil" până după-amiază, ceea ce a dus la anulări și întârzieri pentru zborurile care sosesc și pleacă.

Până în prezent, vântul puternic și vizibilitatea redusă au obligat compania KLM Royal Dutch Airlines să anuleze 207 zboruri.

Compania națională de căi ferate a oprit, de asemenea, toate trenurile din nordul Olandei.

Cât de gravă este furtuna din Olanda?

Una dintre rafalele de vânt, pe coasta de vest a Amsterdamului, a fost înregistrată cu puțin peste 145 de kilometri pe oră (90 de mile pe oră), a precizat institutul.

Presa olandeză a prezentat imagini cu copaci dezrădăcinați și resturi aduse de vânt pe străzile din Amsterdam, Haga și orașul Haarlem.

Videoclipurile au arătat copaci împrăștiați pe autostrăzi, răsturnați pe un rând de case din Haarlem și dezrădăcinați pe un tramvai din Haga. O femeie a fost ucisă în Haarlem când un copac a căzut peste o mașină, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Nina Moers.

În Amsterdam, un copac a căzut pe o casă-ambarcațiune ancorată într-unul dintre canalele istorice ale orașului. Municipalitatea din Amsterdam a închis parcurile.

Serviciile de urgență din provincia Olandei de Nord, din care face parte și capitala Amsterdam, au trimis o alertă pe telefoanele mobile prin care îndemnau oamenii să rămână în casă pe măsură ce trecea furtuna. De asemenea, autoritățile rutiere i-au sfătuit pe automobiliști să evite să conducă, dacă este posibil.

Furtuna ar urma să se îndrepte spre nordul Olandei în cursul zilei de miercuri și să ajungă în Danemarca și Germania.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE