Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Probleme la rețeaua de termoficare. 35% dintre blocurile din București nu au apă caldă

Ritmul în care sistemul de termoficare din Capitală va fi reabilitat va crește, însă numai dacă va crește și numărul de angajați. Până atunci, avariile și, implicit, lipsa apei calde vor continua. Directorul general Termoenergetica București a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, și zonele în care există șantiere în acest moment.

În lipsa resursei umane suficiente, lucrările sunt prioritizate în funcție de importanță. În prezent, între 2.000 și 3.000 de blocuri din București nu au apă caldă.

Aplicația Termoalert ne arată că sistemul funcționează normal la capacitate de doar 64%, ceea ce înseamnă că peste o treime dintre bucureșteni nu au momentan apă caldă. În zona Colentina, lucrările ar trebui să fie finalizate săptămâna viitoare.

În București, sistemul de termoficare deservește 550.000 de apartamente și mii de instituții, școli, spitale sau grădinițe.

Iar directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, speră ca angajarea a 2-300 de persoane în următoarea perioadă să asigure o mai bună funcționare a sistemului.

“Important e să fim realiști. Degeaba sperăm să vină mâine apa caldă și să nu mai fie oprită niciodată. Dar prin reparațiile pe care le facem și modernizările ce urmează ne asigurăm că vom avea căldură și iernile următoare”, a spus Claudiu Crețu, directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica.

Condițiile grele de muncă și nivelul salarial nu tocmai atractiv sunt printre principalele motive pentru care oamenii nu se mai înghesuie să participe la concursurile pentru sudori, instalatori și muncitori necalificați.

“Acum zece ani, erau 5.000 de angajați. Acum sunt 3.000 de angajați, rețeaua este aceeași, dar problemele sunt de 5-10 ori mai mari”, a mai spus Claudiu Crețu.

În sectoarele 2 și 3 din Capitală, problemele privind furnizarea apei calde ar trebui să se rezolve până la finalul lunii iulie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE