Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, turneu european. Grecia, posibil pivot energetic

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite se află în Grecia și urmează să plece în Franța. Este prima vizită a sa în Uniunea Europeană de la uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, în 2018. Analiștii sunt de părere că actuala criză energetică a forțat Occidentul să caute o reluare a relațiilor cu Arabia Saudită.

Energia regenerabilă, diverse investiții și securitatea au fost pe agenda întâlnirii dintre Mohammed bin Salman și premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

„Cred că avem și oportunități istorice pe care le vom finaliza în mare parte astăzi, conectând rețeaua de electricitate prin care putem furniza Greciei și sud-vestului Europei, prin Grecia, energie regenerabilă mult mai ieftină. De asemenea, discutăm despre hidrogen și despre cum putem să transformăm Grecia într-un punct central european (n.r. de distribuție) al hidrogenului. Acest lucru ar fi inovator pentru ambele țări”, spune Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite.

Prințul moștenitor a fost acuzat în Occident că ar fi avut legătură cu uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, de către agenți saudiți, în consulatul regatului din Istanbul, în octombrie 2018.

Turneul european al lui Mohammed bin Salman are loc la mai puțin de două săptămâni după ce președintele american Joe Biden a fost la Riad, unde a participat la un summit al liderilor din Țările Arabe și a s-a întâlnit și cu contestatul prinț moștenitor al Regatului Saudit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE