Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Principalul consilier economic al lui Joe Biden demisionează

Președintele Joe Biden a anunțat joi că Brian Deese, principalul său consilier economic, care a ajutat elaborarea unor importante pachete de stimulare și la gestionarea consecințelor economice ale pandemiei Covid-19, va demisiona.

„Brian are o capacitate unică de a transforma provocările politice complexe în acțiuni concrete care îmbunătățesc viața americanilor.

El a ajutat la transformarea viziunii mele economice în realitate și a gestionat tranziția redresării noastre economice istorice către o creștere constantă și stabilă.”, a declarat Biden în comunicat, potrivit Bloomberg.

Printre principalele reforme economice realizate de Brian Deese s-au numărat un program gigantic de infrastructură numit „Bipartisan Infrastructure Law”, „Inflation Reduction Act”, un plan faraonic de investiții în energia verde și „CHIPS and Science Act”, o lege care prevede aproape 53 de miliarde de dolari pentru producția și cercetarea în sectorul cipurilor electronice.

Plecarea lui Brian Deese, în vârstă de 44 de ani, era de așteptat, în mijlocul mandatului președintelui Biden și în condițiile în care republicanii și democrații împart acum controlul Congresului. Înlocuitorul său nu a fost încă desemnat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE