Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primul tanc occidental ajunge în Ucraina. Canada a trimis primul Leopard 2 dintre cele patru tancuri promise Kievului

Tancurile Leopard 2, de producție germană, vor ajunge în scurt timp în Ucraina. Primul tanc donat de Canada a ajuns deja în Polonia, a anunțat ministrul canadian al Apărării.

Oficialul canadian a mai spus că, în scurt timp, va începe pregătirea militarilor ucraineni pentru a opera tancurile.

Canada a anunţat la sfârşitul lui ianuarie că va livra Ucrainei patru tancuri Leopard 2 de fabricaţie germană, în urma unui anunţ similar al mai multor ţări occidentale.

Estimări ale autorităților de la Kiev arată că, în total, Ucraina va primi 140 de tancuri de la partenerii externi. Este vorba despre Leopard 2, de producție germană, dar și tancuri americane Abrams și britanice – Challenger.

În prezent, Ucraina insistă să primească și avioane moderne de luptă.

Oficialii ucraineni suspectează că Rusia pregătește bombardamente pe scară largă, la aproape un an de la invazia din 24 februarie. Potrivit acestora, atacurile ar putea viza marile orașe ale ucrainene, inclusiv capitala Kiev, informează euronews.com.

Rușii sunt tot mai aproape de Bahmut. Ucrainenii anunță că mercenarii au împins linia frontului, iar orașul este tot mai izolat. În Bahmut locuiesc încă aproximativ 8 000 de oameni, în condiții extreme, fără căldură și apă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE