Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primii bani în cont. Când vor fi încărcate voucherele sociale

Românii care beneficiază de voucherele sociale vor primi banii începând de mâine. Ajutoarele se ridică la 3,1 miliarde lei și vor fi acordate în patru tranşe, până la finalul anului.

Pensionarii care au venituri lunare mai mici de 1.500 de lei, familiile al căror venit pe membru de familie e mai mic de 600 de lei, persoanele cu handicap care la fel câștigă mai puțin de 1.500 de lei pe lună. În general persoanele care au venituri mici sau cele fără adăpost.

De mâine, vor fi încărcate cardurile care au fost trimise prin Poșta Română. Vor primi această sumă odată la două luni și vor putea folosi banii doar pentru produse alimentare.

Cât valorează tichetele

Tichetele au o valoare nominală de 250 lei, sunt destinate persoanelor aflate în situaţii de deprivare materială sau risc de sărăcie şi fac parte din cea mai importantă iniţiativă de acest gen derulată până acum din perspectiva numărului de beneficiari.

Potrivit sursei citate, peste 2,5 milioane de beneficiari vor primi tichete pentru achiziţia de produse alimentare în valoare de 3,1 miliarde de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE