Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Primele troleibuze Solaris au ajuns în București. Ce dotări au noile vehicule

Primul lot de troleibuze Solaris a ajuns în București, joi. Șapte vehicule au ajuns joi în Depoul STB Bujoreni, urmând ca alte două să fie aduse în Capitală în cursul zilei de vineri, a anunțat primarul Capitalei, Nicușor Dan. Edilul a mai spus că până pe 24 ianuarie vor fi în total 15 astfel de vehicule în București.

Ce dotări au noile troleibuze Solaris care vor circula în București

Cele nouă troleibuze Solaris au ajuns mai repede decât era prevăzut, adică în martie 2024, urmând ca restul până la 100 să ajungă în interval de șapte luni.

  • Valoarea contractului este de 290 milioane lei plus TVA, fonduri nerambursabile de la Agenţia Fondului pentru Mediu.

Un troleibuz Solaris are lungimea de 12 metri și podeaua coborâtă pe toată suprafața, pentru un acces facil, în special pentru persoanele cu dizabilități, având și rampă specială. Are 90 de locuri, dintre care 27 pe scaune.

VEZI GALERIA
3 imagini

Autovehiculele au autonomie minimă de 20 de kilometri, au GPS, aer condiționat, sunt dotate cu computer de gestiune a managementului vehiculului și sistem de informare audio-video și comunicare online. Totodată, potrivit anunțului viceprimarului, troleibuzele au și un sistem de numărare a călătorilor și prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor.

Garanţia se acordă pentru cinci ani sau 300.000 de kilometri sau cinci ani.

Troleibuzele noi vor înlocui modelele Astra Ikarus, care au fost furnizate în anii 1996-1997.

  • Ultimele troleibuze au fost cumpărate de Primăria Capitalei în 2006.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE