Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primarii din Italia au renunțat la decorarea orașelor de Crăciun din cauza crizei energetice

Publicat de: Euronews

Criza energetică face ca sărbătorile de iarnă să fie mai austere peste tot, nu doar la noi. Confruntați cu prețurile mari pentru curentul electric, mulți primari italieni au decis să renunțe la decorațiunile și luminițele care altădată împodobeau orașele și să acorde, în schimb, ajutoare familiilor care abia fac față prețurilor în creștere.

Fără decorațiuni, pentru a economisi bani

Unii primari italieni au decis să renunțe la decorațiunile și luminile stradale pentru a redistribui banii economisiți către cei care nu își pot plăti facturile la energie.

Gianluca Del Mastro, primarul Pomigliano d’Arco: „Primul lucru de care m-am speriat a fost factura la electricitate a municipiului nostru, care a crescut de șase ori. Acesta este motivul pentru care nu am luat inițiative care ar putea veni în detrimentul întregului oraș, pentru că în mod clar costurile municipalității se reflectă asupra costului pentru cetățeni, în ceea ce privește serviciile și taxele.”

Cât ar primi fiecare familie

Pomigliano d’Arco este un oraș de 40.000 de locuitori și se află în inima unuia dintre cele mai importante centre industriale din sudul Italiei.

Gianluca Del Mastro, Primarul Pomigliano d’Arco: „Suma de bani pe care am alocat-o a fost de 120.000 de euro. Momentan, nu știm câte familii s-au alăturat încă acestei inițiative, dar cu siguranță vor fi multe. Previziunile noastre sunt ca fiecare familie să primească o sumă între 300-400 de euro.”

Să ajuți familiile în dificultate mai degrabă decât să luminezi străzile este o alegere socială înțeleaptă pentru mulți italieni care se luptă cu inflația în creștere. Spiritul sărbătorilor nu lipsește însă cu totul. Câteva magazine au fost decorate de Crăciun.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE