Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primăria Brașov plătește un milion de lei, după un proces pierdut pe administrarea parcărilor din oraș

Primăria Brașov este obligată să plătească peste un milion de lei după ce a pierdut definitiv un proces cu firma care administrează parcările publice din oraș.

Administrația locală a cerut în 2021 rezilierea contractului pentru nerespectarea regulamentului, dar societatea a acționat în instanță și a câștigat. Acesta nu este singurul proces între cele două entități, iar cei care au de suferit sunt brașovenii și turiștii care se plâng de numărul insuficient de locuri de parcare, dar și de tarifele mari percepute pe oră.

Pe lângă suma pe care trebuie să o plătească Primăria, se adaugă taxe în valoare de 40.000

Consiliul Local a aprobat în 2021 rezilierea contractului cu firma P&P care concesionase parcările publice pentru o perioadă de 10 ani, dar măsura a fost considerată ilegală de către instanța de judecată. Primăria Brașov trebuie să plătească acum aproape un milion de lei, la care se adaugă taxe şi onorarii în valoare de aproape 40.000 de lei.

„Dacă pentru cetățean pierderea acestui proces nu înseamnă, să spunem în mod direct, nimic, pentru noi înseamnă o pierdere din punct de vedere financiar pentru că o parte din fondurile încasate în parcările publice se duc către firma care a concesionat aceste locuri publice.

La acel moment s-a considerat că firma care a câștigat licitația nu și-a îndeplinit obligațiile conform contractului.

Primăria a câștigat procesul privind regulamentul de parcare. Era un proces foarte important deoarece se răsfrângea direct asupra cetățenilor.”, a declarat Sorin Toarcea – purtător de cuvânt Primăria Brașov.

Blocarea unui loc de parcare în municipiul Brașov costă între 1,6 și 3,2 lei pe oră în funcție de zona unde alegeți să parcați, dar și în funcție de modalitatea de plată, fie la parcometru, fie prin sms.

Parcările publice sunt însă gratuite duminica și de luni până sâmbătă între orele opt seara și opt dimineața, asta după ce Primăria Brașov a câștigat și ea un proces avut tot cu firma care administrează parcările.

Brașovenii sunt însă supărați că numărul locurilor de parcare este insuficient, iar tarifele percepute pe oră sunt prea mari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE