Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, după atacurile cu rachete asupra Ucrainei: „Uciderea oamenilor nevinovați trebuie să înceteze”

Președintele României, Klaus Iohannis, a reacționat pe Twitter la atacurile cu rachete rusești care au vizat, luni, Ucraina.

„Condamn cu fermitate atacurile oribile cu rachete ale Rusiei asupra orașelor și infrastructurii civile din Ucraina. Uciderea oamenilor nevinovați trebuie să înceteze. Vom continua să sprijinim Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii Kremlinului”, a transmis Klaus Iohannis.

Peste 80 de rachete rusești au fost lansate in aceasta dimineata asupra Ucrainei, susțin liderii militari de la Kiev. A fost lovită capitala ucraineană, dar și multe alte orașe, iar poliția anunță că există victime. Câteva rachete au trecut peste Republica Moldova în drumul lor spre ținte din Ucraina.

O parte dintre rachetele rusești, mai exact 41, ar fi fost distruse de apărarea antiaeriană a Ucrainei, anunță comandanții militari. Tot ei susțin că Rusia a folosit în atac inclusive drone de luptă de fabricație iraniană.

A fost vizată și infrastructura energetică a Ucrainei, după cum spune președintele Volodimir Zelenski. „Dimineața este grea. Avem de-a face cu teroriști. Zeci de rachete, drone kamikaze Shahid iraniene. Ei vor să creeze panică și haos, vor să ne distrugă sistemul energetic. Sunt disperati”, a declarat liderul de la Kiev.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE