Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Prima arestare din cauza știrilor false generate de ChatGPT, raportată în China

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Un bărbat din provincia chineză Gansu a fost arestat pentru că ar fi folosit ChatGPT pentru a genera un fake news despre un accident de tren, devenind prima persoană arestată în China pentru folosirea cu rea intenţie a unui program de inteligenţă artificială (AI), transmite miercuri Reuters, citată de Agerpres.

Introducerea informațiilor false în spațiul public

Ştirea, conform căreia în accidentul feroviar şi-ar fi pierdut viaţa nouă lucrători în construcţii dintr-un oraş al provinciei Gansu (nord-vestul Chinei) a fost accesată de peste 15.000 de ori după ce a fost postată în social media la 25 aprilie, conform poliţiei din Pingliang.

Noile regulamente din China privind constructele de tip "deepfake" interzic utilizatorilor şi furnizorilor de servicii AI, deopotrivă, să folosească tehnologia pentru a produce şi a elibera în spaţiul public informaţii false.

Regulamentele, care se aplică începând cu 10 ianuarie, sunt concepute pentru a limita folosirea tehnologiei AI pentru a interveni asupra conţinuturilor online.

Un total de 25 de conturi pe Baijiahaom, o platformă de bloguri deţinută de compania chineză Baidu, au raportat "accidentul" folosind adrese IP din locaţii diferite, conform poliţiei.

Suspectul, pe nume Hong, a fost identificat şi arestat pentru inventarea de informaţii false. Hong ar fi modificat ştiri generate de ChatGPT şi le-a încărcat pe platforma deţinută de Baidu, conform poliţiei locale.

Distribuie

Taguri