Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prețul iubirii: De ce găsirea unui partener de viață este o afacere atât de costisitoare

Pandemia și criza costului vieții au scos la lumină obiectivele de cheltuieli pentru majoritatea oamenilor, uitându-se cu atenție la locul unde se duc banii câștigați cu greu.

Potrivit unui sondaj realizat de agenția de servicii financiare Experian, un tânăr între 18-35 de ani din Regatul Unit are o datorie de aproximativ 2 630 de euro din cauza întâlnirilor și relațiilor, potrivit Euronews Business.

Datele arată, de asemenea, că bărbații au cu 292 de euro mai multe datorii de acest tip decât femeile, 5% dintre bărbații intervievați declarând că au mai mult de 10.000 de euro de datorii legate de relații și întâlniri.

Motivele pentru care oamenii investesc atât de mulți bani în întâlniri

Unul dintre principalele motive este presiunea și așteptările imense create de relatările din social media, în special în jurul unor ocazii tradițional romantice, cum ar fi Ziua Îndrăgostiților. Acestea includ, printre altele, escapade exotice, experiențe luxoase și cadouri scumpe, toate demne de Instagram .

Potrivit sondajului, 59% dintre respondenți consideră că social media a creat așteptări de cheltuieli exagerate și somptuoase pentru întâlniri și parteneri. De asemenea, aproximativ 63% dintre respondenți au fost de părere că social media i-a împins pe oameni să intre pe scena întâlnirilor pentru bani.

Douăzeci și opt la sută dintre femei au dezvăluit că au aruncat o privire pe furiș pe rețelele de socializare ale unui posibil partener pentru a verifica de două ori dacă stilul de viață al celor doi se potrivește. Aceeași tendință, când a venit vorba de bărbați, a crescut la aproximativ 36%.

Aproximativ 16,6% sau 10,1 milioane de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani fie au întârziat deja cu rambursarea datoriilor, fie nu au reușit să le achite în totalitate. Bărbații mai tineri sunt deosebit de vulnerabili în această situație, deoarece aceștia profită la maximum de orice credit pe care îl au la dispoziție.

În medie, bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani au utilizat aproximativ 33,4% din creditul de care dispuneau, iar în cazul bărbaților cu vârste cuprinse între 26 și 30 de ani acest procent scade la 25,7%.

Cum să economisești la întâlniri

Sondajul Novuna Personal Finance evidențiază că există modalități de a reduce costurile întâlnirilor cum ar fi obținerea de reduceri prin intermediul aplicațiilor, ceea ce fac aproximativ 18% dintre persoane, iar 17% chiar planifică anumite ore și date ale ieșirilor pentru a obține reduceri, cum ar fi happy hours. Alții - 9% - optează, de asemenea, pentru a li se elimina taxa de serviciu din facturi, pentru a mai economisi puțin.

Discutarea deschisă a finanțelor și asigurarea faptului că sunteți pe aceeași lungime de undă, indiferent de durata relației, ar putea fi o altă modalitate de a vă asigura că nu cheltuiți mai mult decât vă puteți permite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE