Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Egiptului, avertisment despre extinderea conflictului din Gaza: Orientul Mijlociu ar deveni o bombă cu ceas

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a lansat un avertisment cu privire la extinderea războiului Israel-Hamas în regiunea Orientului Mijlociu care riscă să devină o ”bombă cu ceas”.

Potrivit agenției Reuters, Abdel Fattah al-Sisi a afirmat că suveranitatea Egiptului ar trebui respectată, în condițiile în care mai multe drone au fost interceptate vineri în spațiul aerian egiptean.

"Indiferent de unde vin, am avertizat despre extinderea conflictului. Regiunea va deveni o bombă cu ceas care ne va afecta pe toți.

Egiptul este o ţară suverană şi suveranitatea şi poziţia sa ar trebui respectate (...). Egiptul este o ţară puternică şi de neatins", a afirmat președintele Egiptului, potrivit sursei citate.

Israelul a anunțat vineri că este ținta dronelor care ar fi fost lansate de mișcarea houthi din Yemen, care este susţinută de Iran. În schimb, Armata Egiptului a precizat că dronele, care s-au prăbușit în oraşele egiptene Taba şi Nuweiba, în apropierea graniţei cu Israelul, rănind şase persoane, îşi au originea în sudul Mării Roşii. Oficialii egipteni nu au menționat însă cine a lansat respectivele drone.

Potrivit Agerpres, preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a organizat un summit pentru pace sâmbăta trecută şi a solicitat să se permită intrarea ajutoarelor umanitare în Fâșia Gaza, eliberarea ostaticilor şi încetarea focului în războiul Israel-Hamas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE