Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Coreei de Sud la Kiev. Ucraina primește ajutoare de 150 de milioane de dolari

Vizită surpriză la Kiev. Președintele Coreei de Sud a fost primit de Volodimir Zelenski, promițând noi ajutoare pentru Ucraina. Este prima vizită a unui șef de stat sud-coreean, din întreaga istorie a relațiilor bilaterale.

Liderul de la Seul și soția sa au fost primiți de cuplul Volodimir și Olena Zelenski. Președintele Coreei de Sud și-a reafirmat sprijinul pentru Ucraina, în fața agresiunii Rusiei.

Yoon Suk Yeol, președintele sud-coreean: "Coreea de Sud va continua să furnizeze proviziile militare de care Ucraina are nevoie. În continuarea ajutorului nostru de anul trecut, care a inclus articole precum veste antiglonț și căști de protecție, ne vom extinde și mai mult sprijinul în acest an prin furnizarea de provizii militare pe scară mai largă."

Încă 50 de milioane de dolari pentru Ucraina

Președintele Coreei de Sud a mai anunțat că guvernul va oferi încă 50 de milioane de dolari asistență umanitară, suma totală a ajutoarelor ajungând astfel la 150 de milioane de dolari.

Volodimir Zelenski, președintele ucrainean: "Republica Coreea sprijină cu fermitate suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și ne oferă un sprijin politic, de securitate, economic și umanitar semnificativ. În mod specific, putem concluziona cu bucurie că un acord privind transferul de vehicule specializate și echipamente tehnice, inclusiv pentru deminare, este deja în curs de punere în aplicare."

Cei doi înalți oficiali au mai vorbit și despre problemele economice, criza alimentară și securitatea energetică. De asemenea, s-a discutat despre formula de pace a Kievului și despre recuperarea copiilor deportați de ruși.

Vizita a inclus și o deplasarea la Bucea și Irpin, locul unde militarii ruși ar fi comis cele mai teribile crime de război.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE