Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele sud-coreean face o vizită neanunțată în Ucraina

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a efectuat sâmbătă o vizită neanunțată în Ucraina pentru a discuta cu președintele Volodimir Zelenski, a anunțat agenția de presă Yonhap, scrie Reuters.

Călătoria surpriză a avut loc după ce Yoon a participat la un summit NATO în Lituania și a vizitat Polonia în această săptămână, unde și-a exprimat solidaritatea cu Ucraina și a explorat modalități de a sprijini lupta acesteia împotriva invaziei Rusiei.

Yoon a vizitat locul crimelor în masă din Bucea, în apropiere de capitala Kiev, înainte de a vizita Irpin, o zonă rezidențială care a primit atacuri cu rachete pe scară largă.

Un aliat al SUA și exportator de arme în creștere, Coreea de Sud s-a confruntat cu presiuni pentru a furniza arme Ucrainei. Până acum a oferit ucrainenilor doar ajutoare financiare și umanitare.

Potrivit Reuters, un motiv al reticenței al președintelui Yoon de a trimite armament ar fi influența Rusiei în Coreea de Nord.

Yoon a declarat săptămâna aceasta că administrația sa se pregătește să trimită echipamente de deminare și ambulanțe, în urma unei cereri din partea Ucrainei, și se va alătura fondului de încredere al NATO pentru Ucraina.

Zelenski i-a cerut lui Yoon să sporească sprijinul militar atunci când s-au întâlnit pentru prima dată în luna mai.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE