Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Coreea de Sud oferă Ucrainei un ajutor financiar de 130 milioane de dolari

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Coreea de Sud a semnat un acord cu Ucraina miercuri pentru un pachet de ajutor financiar de 130 milioane de dolari, la o zi după vizita primei-doamne a ţării lovite de război care a cerut asistenţă militară, informează Reuters, citat de Agerpres.

Ministerul Finanţelor de la Seul a anunţat că ministrul Choo Kyung-ho şi ministrul ucrainean al economiei, Iulia Svîrîdenko, aflată la Seul pentru a participa la o conferinţă, au semnat acordul asupra pachetului de ajutor, care va consta din donaţii şi împrumuturi.

Coreea de Sud, un producător major de obuze de artilerie, a anunţat că nu va furniza arme letale Ucrainei, citând relaţiile sale cu Rusia.

Dar Yoon a spus într-un interviu pentru Reuters luna trecută că guvernul ar putea "să nu insiste doar pe sprijin umanitar sau financiar" dacă civilii din Ucraina intră sub un atac la scară largă sau din cauza unei situaţii pe care "comunitatea internaţională nu o poate tolera".

Distribuie

Taguri