Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Zelenski insistă asupra unei decizii pozitive privind aderarea Ucrainei la NATO la summitul din iulie

Publicat de: Euronews

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat luni un nou apel către NATO, îndemnând Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord să ia o "decizie politică pozitivă" cu privire la candidatura Kievului în cadrul summitului său din iulie.

Partenerii occidentali ai Ucrainei i-au furnizat acesteia arme, echipamente şi muniţii pentru a se putea apăra împotriva invaziei ruse. Dar Kievul doreşte pe viitor garanţii de securitate sporite şi speră să se alăture Alianţei Nord-Atlantice, care urmează să se întrunească într-un reuniune la Vilnius în iulie, potrivit Agerpres.

"Este timpul să risipim cea mai mare incertitudine în materie de securitate în Europa, adică să se aprobe o decizie politică pozitivă privind aderarea (Ucrainei) la NATO. Aceasta ar merita să fie făcut deja la summitul din iulie. Va fi un semnal oportun", a declarat el într-un discurs prin videoconferinţă la summitul pentru democraţie de la Copenhaga.

Zelenski întreprinde în ultimele zile un turneu în capitalele europene pentru a obţine sprijin înainte de o multaşteptată contraofensivă ucraineană în vederea eliberării teritoriului ocupat de Rusia.

Preşedintele ucrainean a sosit luni în Marea Britanie, unde i s-a promis livrarea a "sute" de rachete antiaeriene şi drone de atac, după escale în Italia, Germania şi Franţa în căutarea unui angajament militar suplimentar din partea aliaţilor săi, notează AFP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE