Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Preşedintele belarus, despre o posibilă implicare în invazia rușilor: Am spus de o mie de ori că nu voi trimite militari în Ucraina

Aleksandr Lukaşenko dă asigurări încă o dată că Belarusul nu va trimite militari în Ucraina.

„Astăzi se vehiculează ideea că Lukaşenko vrea să-şi trimită militarii în Ucraina. Am spus deja de o mie de ori că nu am astfel de planuri”, a afirmat vineri preşedintele belarus, în timpul unui eveniment care a avut loc la Corporaţia Naţională de Biotehnologie din Belarus (BNBC), potrivit agenţiei oficiale BELTA.

Președintele Belarusului a susţinut că, de fapt, opoziţia ''autoexilată'' este cea care îi trimite pe belaruşi la moarte.

„N-avem ce face acolo în Ucraina. Nu avem nevoie să trimitem oameni acolo ca să lupte”, a insistat el.

EFE notează că, pe parcursul invaziei ruse în Ucraina, Belarusul s-a situat de partea preşedintelui rus Vladimir Putin şi şi-a pus la dispoziţie teritoriul pentru lansarea de atacuri împotriva Kievului.

Separat, Lukaşenko a mai anunţat că Belarus şi Rusia au ajuns la un acord în privinţa creării unei constelaţii comune de sateliţi, inclusiv militari.

„Am căzut de acord cu Rusia să creăm o constelaţie comună de sateliţi în spaţiu. Nu sunt doar în scopuri militare. Rusia e uriaşă. Şi am reuşit să facem parte din acest program şi să creăm această constelaţie de sateliţi împreună cu ruşii'”, a insistat el.

Lukaşenko a susţinut că ţara sa este pregătită ''pentru ceva mai mult decât să lanseze pe cineva în spaţiu, (este pregătită) pentru lansarea propriului nostru cosmonaut''.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE