Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski, la Kiev

Publicat de: Antonia Ene

Nancy Pelosi împreună cu o delegație a Congresului Statelor Unite ale Americii s-au întâlnit cu Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, pentru a transmite susținerea din partea SUA.

„Vă vizităm pentru că vrem să vă mulțumim pentru lupta pe care o duceți pentru libertate... luptați pentru noi toți.” și „America este ferm alături de Ucraina!”, au fost mesajele principale spuse de înaltul lider american.

Pelosi, a doua persoană la președinție după vicepreședintele SUA, este cel mai înalt lider al Statelor Unite care a venit în Ucraina de la începutul invaziei de către Rusia.

„Delegația Congresului a fost onorată să se întâlnească cu @ZelenskyyUa la Kiev, pentru a saluta conducerea și curajul, pentru a lăuda poporul ucrainean pentru apărarea remarcabilă a democrației și pentru a spune că vă suntem alături până la obținerea victoriei.”, a adăugat Nancy Pelosi pe Twitter, după vizita în Ucraina.

„Statele Unite sunt lider în sprijinul Ucrainei în lupta împotriva agresiunii ruse. Vă mulțumim că ați ajutat la protejarea suveranității și a integrității teritoriale a statului nostru”, a răspuns Volodimir Zelenski, pe pagina sa de Twitter.

În semn de mulțumire pentru implicarea în consolidarea cooperării interstatale Ucraina-SUA, Volodimir Zelenski i-a acordat lui Nancy Pelosi Ordinul Prințesei Olga, gradul al III-lea.

Vizita continuă în Polonia

Pelosi, Președinta Camerei Reprezentanților, a continuat călătoria luni la Varșovia, pentru a discuta, alături de președintele Andrzej Duda și alți înalți oficiali polonezi, despre sporirea sprijinului din partea Statelor Unite ale Americii și Poloniei pentru refugiații ucraineni.

Polonia a primit și a găzduit peste trei milioane de refugiați din Ucraina, de când Rusia și-a început războiul, la sfârșitul lunii februarie 2022, potrivit euronews.com.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE