Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Precizările INFP după cutremurul din Arad: "Au fost înregistrare 14 replici"

Institutul Național pentru Fizica Pământului a venit cu precizări după cutremurul care a avut loc pe 6 iunie, în zona Aradului. Dacă inițial se știa de 13 replici, INFP susține că au fost 14 și explică de ce s-a produs acest seism cu magnitudinea de 5,2.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului:

"În data de 6 iunie 2023, la ora 20:26:51 (ora României), un cutremur cu magnitudinea locală de 5.2 ML a avut loc în regiunea CRIȘANA, ARAD. Seismul a avut loc la o adâncime de 5.6 km și epicentrul său a fost localizat în comuna Păuliș, județul Arad. Intensitatea macroseismică epicentrală a fost estimată la nivelul VII pe scara Mercalli. Seismul a fost puternic simțit de către populație în zona epicentrală, precum Păuliș, Arad, Lipova și chiar în orașe mai îndepartate: Timișoara, Deva, Lupeni, Zalău, Cluj-Napoca, Salonta, Hunedoara, Oradea, dar și în Serbia și Ungaria. Până în momentul acestui comunicat, au fost înregistrate 14 replici ale cutremurului, dintre care 5 au avut o magnitudine ≥ 2 ML. Cea mai mare replică a atins magnitudinea de 3.2 ML, cu intensitatea III pe scara Mercalli.

Pagube produse după cutremurul din Arad

Au existat maui multe apeluri la numărul de urgență 112, iar majoritatea au fost în legătură cu pagubele materiale.

Au existat cărămizi și bucăți desprinse din clădiri și prăbușite pe asfalt, pe mai multe străzi din Arad, precum și în localitățile învecinate.

Nu au existat victime.

Pe 23 mai, Aradul a mai fost lovit de două cutremure, însă mai mici, cu magnitudini de 4,1, respectiv 4,9.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE