Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Povestirile lui Hoffmann” de Jacques Offenbach, la Opera Națională București

Povestirile lui Hoffmann. Este lucrarea care deschide stagiunea Operei Naționale București, pe 1 și 2 octombrie. Este una dintre cele mai așteptate puneri în scenă din această toamnă. Regia spectacolului îi aparține regizorului italian Matteo Mazzoni. Premiera mondială a celebrei opere a avut loc la Paris, în anul 1881.

Una dintre cele mai cunoscute opere fantastice

Povestirile lui Hoffmann este una dintre cele mai cunoscute opere fantastice ale lui Jacques Offenbach. Tema operei este inspirată din scrierile celebrului prozator Ernst Theodor Hoffmann. Lucrarea în trei acte, prolog și epilog a fost pusă în scenă la Opera Națională din București, iar premiera spectacolului are loc pe 1 și 2 octombrie.

În centrul acțiunii este personajul Hoffmann, într-o călătorie imaginară alături de muza sa Niklausse.

Mădălina Barbu, soprană: „Este vorba despre cele trei iubiri ale sale, una fiind Olimpia, păpușa, pe care o interpretez eu, Antonia și Julieta. De acolo se întâmplă diferite scenarii, cu Hoffmann și ale sale iubiri, și mai mult nu doresc să zic, chiar îmi doresc să vină toată lumea aici și să vadă. Este o premieră mult mult așteptată și foarte îndrăgită.”

Cătălin Toropoc, bariton: „Are foarte multe personaje, are foarte mulți soliști, sunt tablouri diferite, așa cum este și subiectul, are toate componentele, are și comic, are și tragic, are și noțiunea de fantastic.

La București, Povestirile lui Hoffmann au fost ultima dată puse în scenă în urmă cu 36 de ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE