Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Povestea lui Carlos Acutis, tânărul influencer care este pe cale să devină sfânt. Papa Francisc i-a atribuit un al doilea miracol

Carlos Acutis, un adolescent născut la Londra, este pe cale să devină primul sfânt al mileniului. Tânărul, care a murit în 2006, la vârsta de 15 ani, și-a câștigat porecla de „influencerul lui Dumnezeu” prin răspândirea învățăturilor bisericii catolice pe internet.

Canonizarea sa vine după ce Papa Francisc i-a atribuit un al doilea miracol.

Se crede că Acutis a jucat un rol în recuperarea unei femei din Costa Rica, aflată în Florența în momentul care a suferit un accident din cauza căreia a avut o hemoragie cerebrală, relatează euronews.com.

Acutis a fost beatificat în 2020 după ce i-a fost atribuit un prim miracol. Atribuirea acestui al doilea miracol înseamnă că acum poate fi recunoscut drept sfânt, însă Vaticanul nu a precizat când se va întâmpla acest lucru.

Potrivit Bisericii Romano Catolice, doar Dumnezeu face miracole, dar sfinţii despre care se crede că sunt alături de Dumnezeu în ceruri intervin în numele oamenilor care se roagă la ei. Un miracol este, spre exemplu, vindecarea inexplicabilă medical a unei persoane.

Cine a fost Carlos Acutis

Acutis s-a născut la Londra, la 3 mai 1991, din părinți italieni și s-a mutat la Milano în copilărie. Încă din copilările, el a arătat o înclinație către religie, care i-a surprins pe părinții săi. Mama sa a declarat pentru ziarul Corriere della Sera că de la vârsta de 3 ani cerea să viziteze bisericile pe lângă care treceau în Milano, iar la 7 ani a cerut să primească Sfânta Împărtășanie, obținând o excepție de la cerința obișnuită de vârstă, relatează euronews.com.

Curiozitatea tânărului a determinat-o pe mama lui să studieze teologia pentru a răspunde la întrebările lui, reînnoindu-și propria credință.

Prezentat deja ca „sfântul patron al internetului”, Acutis a creat un site pentru a cataloga miracolele și s-a ocupat de site-urile unor organizații catolice locale. Pe când era încă în școala primară, Acutis a învățat singur să scrie coduri folosind un manual universitar de informatică, iar apoi a învățat să editeze videoclipuri și să creeze animații.

Adolescentul a murit în Monza după ce a fost diagnosticat cu leucemie. Acutis a fost înmormântat la Assisi la cererea sa, după ce a devenit un admirator al Sfântului Francisc de Assisi pentru dedicarea sa față de cei săraci.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE