Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Poșta Română a început distribuirea voucherelor sociale de 250 de lei

Poșta Română a început distribuirea primelelor loturi de carduri pe care vor fi virate ajutoarele financiare acordate persoanelor aflate în situaţii de deprivare materială sau risc de sărăcie, din cadrul programului „Sprijin pentru România".

„Colegii mei au început, de la prima oră a dimineţii, să distribuie rapid loturile de carduri pentru voucherele valorice. Vreau să asigur populaţia că nu trebuie să existe nicio îndoială că nu vom reuşi să ducem această misiune la capăt cu succes, eficient, exact în timpul asumat în acest proiect. Spun asta, pentru că am mare încredere în angajaţii din operaţionalul companiei, care nu sunt la prima experienţă de acest gen. Să nu uităm că Poşta Română are capacitatea logistică necesară, fiind singura companie care are expertiza de a livra orice trimitere, chiar şi în cel mai îndepărtat colţ al ţării", a precizat directorul general al Poştei Române, Valentin Ştefan, potrivit Agerpres.

Unde vor ajunge primele vouchere sociale

Primul lor, care este format din peste 35.000 de carduri electronice, vor fi distribuite populaţiei cu venituri reduse din judeţele Ilfov, Brăila, Buzău, Olt şi Galaţi. Următorul lot, de aproape 300.000 de carduri, va fi livrat de angajaţii poştali începând de săptămâna viitoare, la nivelul întregii ţări. Din totalul acestora, aproximativ 55.000 de carduri vor ajunge la beneficiarii din Bucureşti.

Distribuirea va fi realizată de Poşta Română la domiciliile beneficiarilor, într-un termen de maximum cinci zile lucrătoare de la primirea acestora din partea emitenţilor autorizaţi, întreaga perioadă de valabilitate a convenţiei fiind de 18 luni de la semnarea documentului.

Voucherele sociale, acordate prin programul "Sprijin pentru România",  au o valoare de 250 de lei și vor fi acordate în patru tranşe, o dată la două luni, până la finalul anului.

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: emiterea cardurilor de către unităţile desemnate (imprimarea datelor beneficiarilor şi inserarea CIP-ului), împlicuire şi distribuirea, precum şi încărcarea valorică a cardurilor. Astfel, încărcarea voucherelor se va face după ce se încheie procesul de distribuire, iar ajutoarele aferente tranşei I vor ajunge la beneficiari începând cu data de 20 iunie 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE