Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polonia va comanda încă şase baterii de rachete Patriot din SUA

Polonia va comanda încă şase baterii de rachete sol-aer Patriot din Statele Unite pentru apărarea sa antiaeriană, în contextul invadării Ucrainei de către Rusia. Declarația a fost făcută marți de ministrul Apărării de la Varșovia, Mariusz Blaszczak.

Baza pentru această achiziţie este reprezentată de un memorandum de înţelegere încheiat între cele două ţări în 2017, a menţionat Blaszczak, membru al Partidului Lege şi Justiţie (PiS).

Comanda va include, de asemenea, un stoc de rachete defensive, precum şi suport pentru instruire şi logistic, transmite Agerpres, citând dpa.

Guvernul de la Varşovia a comandat deja din SUA două baterii Patriot în 2018, livrarea lor fiind aşteptată în cursul acestui an.

Sistemul Patriot (Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target) produs de corporaţia Raytheon este utilizat pentru a contracara avioane, rachete balistice tactice şi rachete de croazieră.

După declanşarea atacului Rusiei în Ucraina pe 24 februarie, armata SUA a transferat temporar două baterii Patriot din Germania în Polonia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE