Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polonia și țările baltice închid frontierele cu Belarus, pe fondul îngrijorărilor legate de trupele Wagner

Publicat de: Euronews

Polonia şi ţările baltice i-au cerut luni Belarusului să îi expulzeze pe membrii grupului de mercenari ruşi Wagner, a anunţat ministrul de interne polonez Mariusz Kaminski, transmite AFP, citată de Agerpres.

''I-am cerut regimului Lukaşenko să expulzeze imediat grupul Wagner în afara Belarusului'', a declarat Kaminski la finalul unei reuniuni cu omologii săi eston, leton şi lituanian.

”Orchestrarea unui val de imigrație”

Potrivit Varşoviei, mii de mercenari Wagner sunt staţionaţi în Belarus şi liderul de la Minsk şi-a exprimat recent dorinţa ca numărul acestora să ajungă la 10.000.

''Câteva mii de persoane, în parte criminali eliberaţi din închisori ruse în schimbul promisiunii lor de a participa la războiul din Ucraina, profund demoralizaţi şi acuzaţi de crime de război - este un grup important, capabil de orice'', a subliniat ministrul polonez.

''Ei trebuie să părăsească regiunea noastră, o cere securitatea internaţională'', a insistat el.

Printre altele, cei patru miniştri de Interne i-au solicitat Belarusului să ''expulzeze imediat din zona frontalieră către ţările lor de origine pe toţi imigranţii ilegali care sunt grupaţi în acea zonă de serviciile belaruse''.

Statele baltice şi Polonia acuză Minskul şi Moscova de orchestrarea unui val de imigraţie menit să destabilizeze regiunea şi întreaga Uniune Europeană, acuzaţie respinsă de regimul condus de Aleksandr Lukaşenko.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE