Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polonia renunță la taxa de drum pentru autostrăzi. Șoferii vor circula gratuit pe șoselele administrate de stat

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Polonia renunță la taxele de drum pe autostrăzile din țară. Guvernul a adoptat un proiect de lege care introduce călătoria gratuită pe șoselele administrate de stat.

Guvernul de la Varșovia a aprobat miercuri un proiect de lege prin care elimină taxele aplicate autoturismelor pe autostrăzile din administrarea statului, a anunțat ministrul polonez al Infrastructurii, potrivit agenției poloneze PAP.

"Scopul proiectului de lege este de a elimina taxele de autostradă pentru vehiculele de până la 3,5 tone... pe tronsoanele de autostradă cu plată administrate de Direcția generală pentru drumuri și autostrăzi", a explicat Andrzej Adamczyk.

Eliminarea taxelor de autostradă este unul dintre cele trei puncte ale programului electoral al Partidului Lege și Justiție. Premierul polonez a declarat că Guvernul construiește autostrăzi în primul rând pentru a deservi oamenii și nu pentru a fi un instrument de a face bani.

De asemenea, ministrul Infrastructurii a precizat că guvernul va începe discuțiile privind eliminarea taxelor de drum pe tronsoanele de autostrăzi gestionate privat. Oficialul a adăugat că speră ca acestea să renunțe la taxele de drum în termen de un an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE