Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polițist luat pe capotă în timpul unei urmăriri în SUA. Șoferul fugar a fost condamnat la închisoare

Polițiștii din statul american Iowa au făcut publice imagini cu un ofițer care a fost luat pe capotă de un șofer fugar, pe numele căruia fusese emis un mandat de arestare, potrivit Fox News.

Filmarea realizată cu o cameră din dotarea polițistului a fost dezvăluită de Departamentul de Poliție din orașul Carrol, în contextul în care șoferul a fost condamnat la cinci ani de închisoare în legătură cu incidentul care a avut loc pe 5 martie 2021.

Polițistul Patrick McCarty i-a spus lui Dennis Guider Jr, care era pasager într-o mașină, că fusese emis un mandat de arestare pe numele său de către autoritățile din statul Illinois. Șoferul a ieșit din mașină, iar Guider s-a urcat la volan și a pornit motorul.

În acel moment, polițistul și-a scos pistolul și a urcat pe capota mașinii, după ce și-a dat seama că fugarul nu se va opri.

”Oprește mașina!, a strigat la bărbatul aflat la volan.

Ulterior, polițistul a căzut și s-a ales cu răni la coloana vertebrală în momentul în care mașina a ajuns într-un șanț. Guider a fost arestat și și-a recunoscut vinovăția în martie 2023, la doi ani de la momentul urmăririi. În apărarea sa, bărbatul a spus că s-a temut pentru viața sa atunci când ofițerul a scos arma.

În timpul pronunțării sentinței, avocatul lui Guider i-a cerut judecătorului clemență, motivând că McCarty nu a fost niciodată instruit să se pună în fața unei mașini în mișcare.

Pe 11 mai, Guider a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE