Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Poliţia olandeză pune capăt demonstraţiei propalestiniene de la universitatea din Amsterdam. Peste 125 de persoane arestate

Poliţia olandeză a pus capăt unei demonstraţii propalestiniene la universitatea din Amsterdam marţi dimineaţă, arestând circa 125 de persoane după ciocniri pe alocuri violente, au anunţat autorităţile, relatează Reuters.

Într-un mesaj postat în cursul nopţii pe reţeaua de socializare X, poliţia a anunţat că trebuie să pună capăt protestului şi să înlăture corturile instalate de demonstranţii care au utilizat violenţa împotriva poliţiei.

"Contribuţia poliţiei a fost necesară pentru restabilirea ordinii. Vedem imaginile de pe social media. Înţelegem că acele imagini pot părea intense", a menţionat poliţia.

Media locale au difuzat imagini în care se vede cum demonstranţii trag cu artificii în poliţişti, dar nu există informaţii privind persoane rănite în cele două părţi.

"Acum este linişte... poliţia stă în vecinătatea campusului Roeterseiland", a postat mai târziu poliţia pe X.

Ministrul educaţiei în exerciţiu Robbert Dijkgraaf a declarat că universităţile sunt un loc pentru dialog şi dezbatere şi că este trist să vadă că poliţia a trebuit să intervină.

Demonstraţiile studenţilor împotriva războiului din Fâşia Gaza şi a legăturilor academice cu Israelul au început să se răspândească în Europa, dar au rămas la scară redusă faţă de cele din SUA.

Vineri, poliţia din Paris a pătruns în prestigioasa universitate Sciences Po şi i-a înlăturat pe studenţii activişti care ocupaseră incinta.

În prezent, peste 100 de studenţi ocupă Universitatea din Gent, din Belgia, într-o demonstraţie împotriva războiului din Gaza, dar şi pentru protecţia mediului pe care vor să-l prelungească până miercuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE