Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Podul din Parcul Tineretului spre Sala Polivalentă, închis pentru reparații capitale. Cât timp vor dura lucrările

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Accesul pe Podul Tineretului va fi închis temporar deoarece, începând de luni, vor fi demarate lucrări de reabilitare. Trustul de Clădiri Metropolitane a anunțat că modernizarea va dura aproape un an, iar investiția se ridică la aproape șase milioane de lei.

"Accesul pe Podul Tineretului va închis temporar! Vă informăm că, începând de luni, vor fi demarate lucrările de reabilitare la Podul Tineretului. În acest sens, vă aducem la cunoştinţă că circulaţia pietonală va fi închisă temporar pe pod şi pe aleile de sub pod, pentru a permite desfăşurarea în siguranţă a lucrărilor", au anunțat reprezentanții Trustului de Clădiri Metropolitane, pe Facebook.

Compania municipală din subordinea Primăriei Capitalei a precizat că ucrările vor dura aproximativ un an.

"Echipa noastră depune toate eforturile pentru a finaliza proiectul cât mai rapid şi pentru a minimiza disconfortul creat de închiderea temporară a podului. Vă rugăm să urmaţi semnalizările şi să alegeţi rutele alternative, atât pentru siguranţa dumneavoastră, cât şi pentru desfăşurarea lucrărilor", a mai menționat Trustul de Clădiri Metropolitane.

Podul din Parcul Tineretului, reabilitat

În septembrie 2022, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru reabilitarea podului din Parcul Tineretului. Lucrările vor dura 12 luni, iar valoarea investiției este de 5,8 milioane de lei, conform Agerpres.

Primarul general, Nicuşor Dan, preciza la momentul respectiv că podul pentru care se propun lucrări de reparaţii capitale este amplasat pe aleea principală din Parcul Tineretului, fiind format din două structuri identice paralele, care traversează lacul situat în interiorul parcului şi este destinat traficului pietonal şi ocazional auto, în situaţii de urgenţă şi pentru lucrări de întreţinere.

În cadrul lucrărilor de reparaţii capitale se vor reface grinzile de susţinere a parapetelor metalice pietonale, hidroizolaţiile, se va realiza un sistem de scurgere a apelor colectate de pe suprafaţa carosabilă, refacerea scărilor, a platformei de acces către Sala Polivalentă şi reorganizarea amplasării stâlpilor de iluminat în zonele pasarelelor.

Distribuie

Taguri