Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Platforma Amazon, amendată în Polonia. Firma este acuzată că nu respectă termenele de livrare promise

Platforma comercială Amazon a fost amendată în Polonia pentru inducerea în eroare a clienților. Compania ar trebui să plătească aproape 8 milioane de dolari pentru că nu a oferit informații corecte despre disponibilitatea produselor şi a datelor de livrare.

Autoritatea pentru concurenţă din Polonia, cea care a stabilit amenda, transmite că a primit plângeri din partea clienţilor care nu şi-au primit comenzile.

Amazon anunța termenele de livrare, dar nu oferea și garanții în acest sens

Șeful instituției spune că, uneori, Amazon anunța termenele de livrare, dar nu oferea și garanții în acest sens.

"Consumatorul mediu are dreptul să presupună că opţiunile de achiziţie, disponibilitate şi datele de livrare oferite de comercianţi nu induc în eroare", a declarat şeful Autoritatății pentru concurenţă din Polonia (UOKiK), Tomasz Chrostny.

Biroul de presă al Amazon a anunţat că firma va contesta amenda.

Reacția Amazon: ”Urmăm strict normele legale în toate ţările în care operăm”

Amazon: "Deşi majoritatea livrărilor noastre sosesc la timp, clienţii ne pot contacta în eventualitatea rară că se confruntă cu o întârziere sau o anulare a comenzii şi discutăm problema. Pe parcursul anului trecut, am colaborat cu UOKiK şi am propus multiple amendamente voluntare pentru a continua să îmbunătăţim experienţa clienţilor pe Amazon.pl. Urmăm strict normele legale în toate ţările în care operăm şi nu suntem de acord cu evaluarea şi amenda acordată de UOKiK".

Considerată a fi una dintre cele mai mari cinci companii americane de tehnologie, platforma de comerț online Amazon a anunțat pentru anul trecut un profit net de peste 30 de miliarde de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE